De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Transportprobleem

 Dit is een reactie op vraag 53333 
...maar ik moet de minimale kosten met de randenwandelmethode berekenen. 't Zou me verder kunnen helpen... Alvast bedankt.

jan
Student hbo - zondag 13 januari 2008

Antwoord

De 'randwandelmethode' komt (denk ik) neer op het berekenen van de coördinaten van de snijpunten van:

b·80+p·140=50
b·340+p·170=85

b·80+p·140=50
b·100+p·100=50

b·340+p·170=85
b·100+p·100=50

Dat levert 3 snijpunten op. Voor deze punten kan je dan de functiewaarde van de doelfunctie bepalen. Het idee is dat de minimale waarde in één van die snijpunten te vinden is.

Werk aan de winkel!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 15 januari 2008



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3