De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Afgelegde weg en snelheid

Goede morgen,

Een eerste rallyrijder vertrekt om 8 uur aan 40 per uur gemiddelde snelheid
Een tweede , aan 30 km gemiddeld per uur om 9 uur
Een derde om 10 uur aan een gemiddelde snelheid van 60 km per uur
Ik weet dat S=v*t en de eerste zal dan s=40t zijn maar de ander twee dan ?
Is dat dan s=30(t+1) en s=60(t+2)
of s=30t+1 en s=60t+2
Als ik deze grafieken teken dan kom ik er niet voor het beantwoorden van vragen zoals :wanneer haalt deelnemer 3 de eerste in....?
Groeten

Rik Le
Iets anders - zaterdag 5 januari 2008

Antwoord

Helaas moet ik je teleurstellen Rik.
De formule voor de eerste rallywagen mag dan wel juist zijn, de formules voor de tweede en derde zijn fout. Je laat de tweede en de derde vroeger vertrekken dan de eerste. Immers als de eerste rallywagen 2 uur gereden heeft zou volgens jou formule s=60(t+2) de derde al 4 uur gereden hebben en dat is in tegenspraak met het gegeven. De juiste formule voor de tweede rallywagen is dus s=30(t-1) en voor de derde s=60(t-2).

Zo kom je er wel he ?

Kevin
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 5 januari 2008
 Re: Afgelegde weg en snelheid 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3