De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Programma afgeleide

Ik wil graag een programma maken voor mijn TI-84+ zodat ik de afgeleide kan berekenen.
Ik ben al een heel einde gekomen, maar er is één ding dat mij niet wil lukken.
Nou, het gaat hier om een 2de graadsfunctie. ax2+bx+c. Ik wil dus een programma maken, dat ik a,b en c moet invullen en dat dan de afgeleide wordt gegeven. Bijv 2x2+4x+6---A:2,B:4,C:6---afgeleide= 4x+4
Het probleem is dat ik het antwoord niet achter elkaar kan zetten. Ik krijg dan per regel 1 cijfer.
Bijv: 4
x
+
4
Maar ik wil dus te zien krijgen: 4x+4

Dit is wat ik al gemaakt heb:
:ClrDraw
:ClrHome
:Output(4,6,"BEREKEN"
:Output(5,5,"AFGELEIDE"
:Pause
:ClrDraw
:Lbl q
:Menu("KIES SOORT","2e GRAADS",2,STOP",S
:ClrDraw
:Lbl 2
:ClrHome
:Prompt A,B,C
:Ax2®Z
:B®Y
:Disp "AFGELEIDE=",Z

Dit is het.
Ik hoop dat iemand weet hoe ik dit probleem kan oplossen

Matthi
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 3 december 2007

Antwoord

Beste Matthijs,
Je programma ziet er goed uit.
Ik denk dat je na Disp "AFGELEIDE=",Z
ook nog hebt staan "x+",Y

Om het geheel achter elkaar te krijgen kan je dacht ik alleen maar Output(
gebruiken en aangeven waar je het op het scherm wilt hebben.
Bezwaar is dat je niet weet uit hoeveel tekens Z bestaat.

Wist je dat je ook Symbolic hebt op je TI-84+
Kijk bij APPS en installeer het.
Druk 2 keer op MATH en kies CALC.
Vervolgens kies je 1:d(
Tik bijvoorbeeld: "3x2+5x+6","x")
ENTER geeft: 6*x+5
Succes

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 3 december 2007
Re: Programma afgeleide



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3