De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dubbelpunten

Als gegeven is de pv. x=5cos(3t) en y=6sin(2t) is het dan mogelijk de 7 dubbelpunten die ik zie op mijn GR te berekenen?
Of is het alleen mogelijk ze te benaderen?

Groetjes

Katrij
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 24 november 2007

Antwoord

Als je de kromme plot met je GR kan je met TRACE langs de kromme lopen:

q53167img1.gif

Het lijkt er op dat er dubbelpunten liggen bij y=3, x=0 en y=-3. Je zal ook zien dat je GR met TRACE de dubbelpunten 'oppikt'. Als dat allemaal klopt dan kan je de coördinaten van de dubbelpunten zelfs exact berekenen en controleren of het inderdaad klopt.

q53167img2.gif

En dat kan je dan nog een keer doen voor x=0. Maar dat moet je dan zelf maar 's proberen en anders maar reageren.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 24 november 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb