De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bolcoördinaten

De parametervoorstelling van een bol is:

x=r cos t cos u
y=r sin t cos u
z=r sin u

Deze moet ik afleiden, maar ik weet niet goed hoe ik eraan moet beginnen.. De z snap ik, maar waar komt die cos u vandaan in de x en y?
Alvast bedankt

X
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 20 november 2007

Antwoord

Misschien helpt het onderstaande plaatje?

q53113img1.gif

t=j en u=q

bron: http://www.edumedia-sciences.com

Zie Bolcoördinaten

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 november 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb