De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Variantie

 Dit is een reactie op vraag 53092 
Als ik dan het volgende doe klopt het dan?
1 +(22×23)+(-12×20)+(2×-1×10)?
Het antwoord moet 72 zijn.. maar hier kom ik niet op... :S
Wel als ik iets anders toepas.. maar dan weet ik niet of ik wel juist reken.. namelijk:
(22×23)+(-12×20)+ 2×(2×-1×10)... hiermee kom ik wel op 72.. maar klopt het dan wel?

amber
Student universiteit - maandag 19 november 2007

Antwoord

Amber,Waarom pas je niet eerst de gegeven regels toe en vul later de gegeven waarden in.B.v.Var(a+bX+cY)=var(bX+cY)=var(bX)+var(cY)+2cov(bX,cY)=...en gebruik de gegeven regels.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 november 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb