De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Percentage berekenen , hoeveel procent bedraagt het verschil tussen 51 en 6

 Dit is een reactie op vraag 53031 
Sorry, ik kom er niet uit,uw redenering die wel juist zal zijn begrijp ik niet, samen met mijn vrouw heb ik dit bedacht deze nacht

62/51·100 = 121,6
121,6 - 100 = 21.6

51+21.6% = 62
dus de stijging = 21.6 %

maar ik betwijfel of dat een formule is die klopt,ik dank u voor de reactie die u mij gaf op mijn vraag,Bruno

Bruno
Iets anders - woensdag 14 november 2007

Antwoord

Beste Bruno,
Ik hoop dat u lekker heeft geslapen, want het klopt helemaal.
U berekent dat 62 overeenkomt met 121,6 % (51 komt overeen met 100%)
Dat is dus 21,6% meer.

Ik berekende eerst de stijging: 62-51=11.
11/51·100=21,6.
Komt dus op hetzelfde neer.
Groeten.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 november 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3