De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Vergelijking met logaritme

 Dit is een reactie op vraag 53009 
hallo
x+4/(x2+2x+1)=2/1
x2=2x+1 kan je schrijven als (x+1)2
(x+4)/(x+1)2=2/1
nu met (x+1) delen alle kanten dan krijg je dit:
(x+4)/(x+1)=2/(x+1)
verder is (x+4)/(x+1)-(2/(x+1)=0
(x+4)-2/x+1=0
dus x+4-2=0 x=-2

mo+tun
Iets anders - dinsdag 13 november 2007

Antwoord

Als je links door (x+1) deelt, wordt het (x+4)/(x+1)3. Dus?

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 13 november 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3