De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bewijzen boogfuncties

Hoe begin je aan bewijzen,(met behulp van de grondformules) aan gelijkheden zoals
bgtan y = bgsin (y/ wortel(1+y2))



knijn
Student universiteit België - woensdag 17 oktober 2007

Antwoord

Begin met arctan(y) = t ofwel y = tan(t) = sin(t)/cos(t).
Door nu gebruik te maken van formules als 1 + tan2(t) = 1/cos2(t) en sin2(t)+cos2(t) = 1, moet je een heel eind komen.
De eerste formule levert op dat 1+t2 = 1/cos2(t) ofwel cos2(t) = 1/(1+t2) e nde tweede geeft sin2(t) = 1 - cos2(t) = 1 - 1/(1+t2) = t2/(1+t2).
Afijn, je ziet sommige stukjes in je te bereiken antwoord reeds doorschemeren.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 17 oktober 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb