De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking met 2 onbekenden oplossen

-2X=-(B/Q)-(B*Q)-(2*Y)

In deze vergelijking zijn X en Q gegeven, maar hoe moet je dan bepalen hoeveel Y en B zijn.

Voorbeeld:
-20=-(B/1,18)-(B*1,18)-(2*Y)
Hier is de oplossing B=6,9 en Y=3.
Maar hoe kom je daaraan?

Ellen
Overige TSO-BSO - vrijdag 8 november 2002

Antwoord

Hoi,

Je moet ergens een gegeven of een vergelijking over het hoofd zien. Wat jij ziet als de op te lossen vergelijking is niet oplosbaar zonder bijkomende informatie...

Groetjes,
Johan

andros
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 8 november 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3