De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Verdubbelingsfuncties

we hebben binnenkort een repetitie en ik heb eigenlijk geen flauw idee hoe de verdubbelingsformules in z'n werk gaan. Kunnen jullie mij dat misschien uitleggen

ik kom niet uit de volgende opgave

sin 3t=3 sin t- 4sin3t·cost

alvast bedankt

grtjs

margri
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 12 oktober 2007

Antwoord

Om sin(3t) om te zetten (in bijvoorbeeld sin(t) o.i.d.) zul je gebruik moeten maken van de somformule:

sin(t+u)=sin(t)cos(u)+cos(t)sin(u)

Dus bijvoorbeeld:

sin(2t+t)=...

Voor sin(2t) en cos(2t0 kan je dan de verdubbelingsformule(s) gebruiken:

sin(2t)=2sin(t)cos(t)
cos(2t)=2cos2(t)-1

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 13 oktober 2007
 Re: Verdubbelingsfuncties 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb