De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Afleiding opp vierhoek uit opp 2 driehoeken met sinus

 Dit is een reactie op vraag 52310 
Idr,

Kun je grafisch (meetkundig) bewijzen dat:
opp ACD = 1/2 · AD · DC · sin D?
Heb ik nodig om het bewijs van Brahmagupta's stelling te staven.

Groet

Herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 4 oktober 2007

Antwoord

Herman,

Teken driehoek ACD met CD als basis en A als top. Teken hierin eenhoogtelijn uit A. Die lengte noemen we h.
Dan geldt toch: opp.ACD=1/2·CD·h.
sinD=h/AD, dus h=AD·sinD.
Invullen geeft: opp ACD=1/2·CD·AD·sinD.
Ik hoop dat je dit meetkundig genoeg vindt.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 4 oktober 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb