De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Afleiding opp vierhoek uit opp 2 driehoeken met sinus

 Dit is een reactie op vraag 52305 
Dus opp ABCD=1/2·pq·sin(ASB) waarbij hoek ASB = hoek CBS + hoek BCS.
Ik mag aannemen dat je ook kunt zeggen:
opp ABCD=1/2·pq·sin(BSC) ervan uitgaande dat alle sinuswaarden rond het snijpunt S gelijk zijn.

Herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 1 oktober 2007

Antwoord

Klopt!
De stelling pq=ab+cd (a en b overstaaande zijden en c en d overstaande zijden)geldt alleen in een koordenvierhoek.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 1 oktober 2007
 Re: Re: Re: Afleiding opp vierhoek uit opp 2 driehoeken met sinus 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb