De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Afleiding opp vierhoek uit opp 2 driehoeken met sinus

 Dit is een reactie op vraag 52290 
De oppervlakte ABCD = 1/2 · [(a·c+b·d) · (sin B + D )].
De vraag is of je a·c + b·d door p·q mag vervangen.

Herman
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 30 september 2007

Antwoord

Herman,
Je schrijft:
opp ABCD=1/2×(ac+bd)×sin((B+D)
Echter B+D=1800
Het is gewoon sin(B) of sin(D), die zijn gelijk.
Je mag niet ac+bd vervangen door pq, want in jouw benamingen zijn a en c geen tegenover elkaar gelegen zijden en b en d ook niet.
Kijk maar in het gegeven artikel.
Er geldt met jouw benamingen:
ab+cd=pq

Je kan wel zeggen:
opp ABCD=1/2×(ab+cd)sin(ASB)=1/2×pq×sin(ASB)
S is snijpunt diagonalen.

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 30 september 2007
 Re: Re: Afleiding opp vierhoek uit opp 2 driehoeken met sinus 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb