|
|
\require{AMSmath}
Waarom is sin(2pi/3) equivalent met sin(pi/3)?
Waarom geldt: sin(2p/3) = sin(p/3) = 1/2Ö3 sin(3p/2) = -sin(p/2)= -1 sin(7p/4) = -sin(p/4)= -1/2Ö2 Waar blijven de 2,3 en 7?En geldt dat getal 2 dan negatief?
Barry
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 17 september 2007
Antwoord
Beste Barry, Je kan kijken naar de eenheidscirkel, waarin je lijnen tekent door de oorsprong, met hoeken 2p/3 en p/3 met de positieve x-as. (tegen de klok in). Dat is dus in graden: 1200 en600. Je ziet dan dat die lijnen de cirkel op gelijk hoogte snijden. Je weet ook dat de sinus van die hoeken overeenkomt met de hoogte, of de y-coördinaat van de snijpunten met de cirkel. Een andere manier is om te kijken naar de grafiek van sin(x). Ook dan zie je dat de y-coördinaat bij 2p/3 en p/3 gelijk is. Het beste is natuurlijk om allebei de methodes te bestuderen! Bekijk onderstaand plaatje en bedenk ook waarom onderstaande goniometrische formules gelden: (Met die formules kan je al je vragen oplossen)
sin(a)=sin (2p+a) sin(-a)=-sin(a) sin(a)=sin(p-a) Jouw vraag, "Waar blijven die 2,3 en 7?)" Doordat de grafiek van sin(x) periodiek is met periode 2p is sin(7p/4)weer hetzelfde als sin (-p/4)=-sin(p/4). SUcces!
ldr
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 17 september 2007
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|