De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bal uittrappen

Hey,

Gegeven is, dat een doelman de bal uittrapt en dan is:

h=-(5d2)/(v2cos2x)+d·tan x

Met h gelijk aan de hoogte, v de beginsnelheid van de bal, d de afstand die de bal aflegt richting het andere doel en x de hoek waaronder de bal vertrekt. Nu moet ik berekenen onder welke hoek je de bal moet trappen zodat de bal zover mogelijk vliegt, dus daarbij is h=0 en v is een constante. Dus ik moet de functie afleiden naar d, want d moet maximaal zijn, en dat kan ik niet. Kan iemand mij helpen of tips geven?

Alvast bedankt

Jeroen
3de graad ASO - zaterdag 15 september 2007

Antwoord

Dag Jeroen,

Stel h=0 dan krijg je een vergelijking voor d. Die los je op. De uitdrukking die je dan krijgt ga je inderdaad differentieren naar x.

Groet. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 15 september 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb