De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Normale verdeling

als z=2.3 dus P(z2.3)
zelfde als P(z-2.3)= 1- (1-P(z2.3)= P(z2.3)

klopt dit dan bij? volgens u vorige uitleg zou dit dan van deze oef de oplossing zijn?
hartelijk dank

hatice
Student Hoger Onderwijs België - zondag 9 september 2007

Antwoord

Jij vroeg oorspronkelijk: m=75, s=5, gevraagd: P(x68,4).
Dat is hetzelfde als P(z-1,32)=P(z1,32)=1-P(z-1,32)0,9.

Veel tabellen werken alleen met positieve waarden voan z, vandaar die omzetting naar +1,32, maar is dat voor jou nodig?

Jij schrijft nu echter: P(z-2,3)=P(z2,3). Dat kan toch niet kloppen!

Teken de klokvormige kromme en arceer het gebied waar het om gaat!
Zie eventueel:

http://www.pandd.demon.nl/kansrekening.htm

ldr
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 9 september 2007
 Re: Normale verdeling 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb