De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Sinus, cosinus en tangens naar radialen berekenen

Berekenen zonder rekenmachine:
Bijvoorbeeld sin 1/2 = p/6 rad. (Kan ik makkelijk zien uit sinus grafiek)
Maar bijvoorbeeld sin q = Ö3/2 = p/3
Maar zonder naar een lijst of grafiek te kunnen kijken hoe kan dit berekend worden zonder rekenmachine?

Bedankt.

Frank
Student universiteit - woensdag 5 september 2007

Antwoord

Het getal 1/2Ö3 behoort gewoon tot de standaardwaarden in het bereik van de sinusfunctie. Je hebt, lang geleden misschien, in de eerste lessen gomiometrie vast en zeker kennisgemaakt met sin60° = 1/2Ö3. Teken maar een gelijkzijdige driehoek met daarin een hoogtelijn en je kunt het ongetwijfeld zelf afleiden.
Het enige kleine verschil is dat je op je huidige niveau nooit in graden maar altijd in radialen zult werken.

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 5 september 2007
  Re: Sinus, cosinus en tangens naar radialen berekenen  



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb