De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Algemene vorm sinusfunctie

Hallo wisfaq,
ik heb morgen test, maar ik kom maar niet uit de volgende opdracht:
*Zet om naar algemene sinusfunctie y=a sin(b(x-c))+d
y= sin2x
y= cos2x
y=sin x.cos x

Kunnen jullie me helpen, bedankt, Kirsten

kirste
3de graad ASO - woensdag 6 november 2002

Antwoord

hint bij 1.
cos2x=cos2x-sin2x
=1-2sin2x
=2cos2x-1

dus 2sin2x=1-cos2xÛ
sin2x=½-½cos2x

hint bij 2.
uit het voorgaande volgt tevens:
cos2x=½+½cos2x

hint bij 3:
sin2x=2.sinx.cosx, dus
sinx.cosx=½sin2x

hoe zet je cosinus om in sinus?
cosa=sin( /2 - a)

groeten,
martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 6 november 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb