De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Lineair vergelijkingen

 Dit is een reactie op vraag 51647 
Een stuk duidelijker heel erg bedankt maar ik heb het nog niet helemaal door stel nou dat ik 2 of 3 onbekende heb hoe moet ik dan verder ff een voorbeeld pakken

x+y=5
x-7=3

De vorigevoorbeeld kan ik nog wel volgen maar als ik 2 of meer onbekende getallen heb weet ik niet hoe ik moet beginnen?


Alvast heeeeel erg bedankt!!!

Erik
Iets anders - zaterdag 21 juli 2007

Antwoord

Hoi Erik,
Voor de duidelijkheid: we hebben het nog steeds over een stelsel.
In dit soort gevallen kun je de 'substitutie'methode gebruiken.
Kijk maar eens goed naar die tweede: x-7=3, dat kun je gewoon schrijven als x=...
Dit getal dan invullen voor x in de eerste vergelijking en je kunt zo y uitrekenen.

M.v.g.
PHS

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 juli 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3