De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Gonio formules

hallo :)

Ik zou deze volgende oefeningen moeten vereenvoudigen maar ik weet helemaal niemeer hoe ik eraan moet beginnen... ik heb wel wa geprobeerd maar et komt nooit uit :s:s... kan iemand helpen??

(sin 8a)/(cos 2a+sin 6a)
(1+cos 4a+cos 2a+cos 6a)/(cos a+ cos3a)
Bedankt xxx

lieen
3de graad ASO - woensdag 4 juli 2007

Antwoord

Dag Lieen,

Je komt er met simpsons regels:
sin(a)+sin(b) = 2·sin(1/2(a+b))·cos(1/2(a-b))
cos(a)+cos(b) = 2·cos(1/2(a+b))·cos(1/2(a-b))
verder nog sin(8a)=2sin(4a)cos(4a) en 1 = cos(0a). Als je die toepast vind je gemeenschappelijke factoren in de tellers en noemers die je tegen elkaar weg kunt laten vallen.

Laat je me weten of het lukt zo? Groet. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 4 juli 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb