De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische vergelijking

Geachte helpers,

Ik ben een tijdje bezig geweest met een vraagstuk, waarbij ik algebraisch de volgende vergelijking moet oplossen(zouden jullie deze a.u.b voor kunnen doen):

18 = 11,9 + 6,1 sin (2p/365)(n-80)

Bij voorbaat dank,

Erik

PS: 18 is dus de y-coordinaat van de top

Erik
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 17 juni 2007

Antwoord

18 = 11,9 + 6,1 sin ((2p/365)(n-80))
6,1 = 6,1 sin ((2p/365)(n-80))
sin ((2p/365)(n-80))=1
(2p/365)(n-80)=1/2p+k·2p met kÎ
(1/365)(n-80)=1/4+k met kÎ
n-80=911/4+k·365
n=1711/4+k·365
Dus zeg maar dat n=1711/4
Rara welke datum is dat?
Zoiets?

Zie ook 6. Goniometrische vergelijkingen oplossen

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 17 juni 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb