De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunt berekenen parametervoorstelling

Binnenkort heb ik een wiskunde toets maar ik loop vast bij de volgende vraag.

Gegeven:
x(t) = 4+5cos t
y(t) = 2+5sin t

Gevraagd: Bereken algebraïsch de snijpunten van deze kromme met de assen.

Ik zou niet weten hoe ik moet beginnen, wie kan mij op weg helpen?

Bij voorbaat dank

Joost
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 16 juni 2007

Antwoord

Snijpunten met de assen..!? Dan is x=0 (snijpunten y-as) of y=0 (snijpunten x-as).

Dus bijvoorbeeld:

x(t)=0
4+5cos(t)=0
t=...
y(t)=...

(0,...) is een snijpunt met de y-as

Idem voor y(t)=0. Zou dat lukken?

Zie ook 1. Snijpunten

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 16 juni 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb