De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Twee identieke vazen en een witte knikker

 Dit is een reactie op vraag 51265 
De kans op een witte bal uit vaas 1 is 5/15. Dit moet ik dan delen door 5/15 + de kans op een rode bal uit V2 = 7/15.
Klopt dit?

Sjouk
Student hbo - zondag 10 juni 2007

Antwoord

P(wit,rood)=5/15·7/16
P(niet wit,rood)=3/15·8/16+7/15·7/16
P(wit|rood))=P(wit,rood)/(P(wit,rood)+P(niet wit,rood)

Er zat nog een klein addertje onder het gras. Een 'niet witte' knikker uit vaas 1 kan natuurlijk ook rood zijn... maar kijk maar 's of 't allemaal klopt zo!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 10 juni 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb