De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeken in driehoek bepalen aan de hand van inproduct

In de meetkunde leerden we de hoeken bepalen m.b.v.inproduct, bij een oef heb ik een fout die ik niet vind.
Gegeven driehoek ABC met A ( 1,5 )B(1,-2) en C(7,3) en we moeten de hoeken bepalen.
Ik vind door richAB=(3,4);rich(AC)=(3,-1) en richBC=(2,1) voor de hoeken B = 26°33'54" en voor C =45° Ik werk juist op dezelfde manier voor A nl
9-4=5*sqrt(10)*cosA; dus cos A = 1/sqrt(10) maar dan vind ik voor A niet de gepaste hoek, zou eigenlijk voor cosA moeten hebben -1/sqrt(10), maar waar zit dan mijn fout?

Vannes
3de graad ASO - dinsdag 5 juni 2007

Antwoord

dag Vanneste,

Het is mij een raadsel hoe je uit de coördinaten van A, B en C tot jouw richtingen gekomen bent.
A(1,5)
B(1,-2)
dan is rich(AB) toch gelijk aan (1-1,-2-5) ofwel (0,-7), wat je dan weer kunt vereenvoudigen tot (0,-1)
Lukt het dan?
groet,

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 5 juni 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb