De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoek en lengte uitrekenen van een dak

hallo,
ik moet een deel van een dak uitrekenen
ik heb de langste schuine zijde en dat is 3850mm en dan heb ik de horizontale zijde dat is 2550 en nu zoek ik de lengte van de rechtopstaande verticale zijde van het dak en de hoek van de verticale ten opzichte van de schuine zijde.

alvast bedankt,
Donny

Donny
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 3 juni 2007

Antwoord

Zoiets ? (schetsje, niet in verhouding)
q51164img1.gif
sin ÐA = overstaande/schuine = 2550/3850 = 0,66233
Nu de inverse van de sinus gebruiken levert de hoek Ð A = 41,47°
De opstaande zijde kan berekend worden met de cosinus van de zojuist berekende ÐA maar ook met de stelling van Pythagoras.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 7 juni 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb