De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Niet eenparige vertraging???

 Dit is een reactie op vraag 50952 
Ik snap het tot aan het punt van de afgelegde afstand. Daar nemen we de integraal van V * DELTA T toch?? maar hoe kom ik dan aan de afgelegde weg???

gr
Edwin

Edwin
Student hbo - donderdag 31 mei 2007

Antwoord

de afgelegde weg is s=òv(t).dt
en er geldt dat v(t)=20-0,05t2

Dus: s=ò(20-0,05t2)dt
Dit zal waarschijnlijk wel lukken, toch?
Nu alleen nog de integratiegrenzen: het begintijdstip is t=0.
En het eindtijdstip is het moment waarop geldt dat v(t)=0 (dus wanneer de auto stilstaat)

Hopelijk kom je er zo uit.

groeten,
martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 2 juni 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb