De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cirkel rond (0,0)

Ik heb een parametervoorstelling:

x = 2sin(a ¡Ñ cos(t))
y = 2cos(a ¡Ñ cos(t))

Voor elke a geldt 0.

Hoe kan ik vredesnaam aantonen dat deze parametervoorstelling rond het punt 0,0 ligt. Ik heb al vernomen dat ik sin2(x)+cos2(x) = 1 voor elke waarde van xƒnmoet gelden.

Maar nu weet ik nog niet hoe ik moet aantonen dat deze parametervoorstelling rond (0,0) ligt.

wout
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 29 mei 2007

Antwoord

Dag Wout,

Je mag ook gewoon reageren op een antwoord hoor. Als je de vraag steeds opnieuw stelt gaat het een beetje lang duren.

Een cirkel rond (0,0) herken je doordat alle punten (x,y) op dezelfde afstand van (0,0) liggen. Wat je dus moet doen is de afstand tussen (0,0) en (x,y) uitreken. Als daar voor alle punten hetzelfde getal uiktkomt heb je bewezen dat de punten op een cirkel liggen. Om de afstand tussen twee punten uit te rekenen gebruik je de stelling van Pythagoras.

Laat een weten hoever je hier mee komt. Dan zal ik zien hoe ik je verder kan helpen. Groet. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 mei 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb