De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Integraal sinus

 Dit is een reactie op vraag 51033 
Hallo Hans,

Alternatief zou toch ook kunnen :
de teller 1=sin2(x/2)+cos2(x/2) , de noemer te schrijven als 2sin(x/2)cos(x/2) en dan de teller te splitsen en te vereenvoudigen op de noemer.
Dus ò((sin(x/2))/2cos(x/2)+((cos(x/2))/2sin(x/2)dx
=ò1/2tg(x/2)dx+ò1/2cotg(x/2)dx
=-lncos(x/2)+lnsin(x/2)+C
=lntg(x/2)+C
Ik vind deze methode wat eenvoudiger,maar je moet ern aan denken van de hoofstelling goniometrie toe te passen en te splitsen...
Vriendelijke groeten,

Rik Le
Ouder - dinsdag 29 mei 2007

Antwoord

Kan ook,
ik vond het aardige aan mijn methode dat je er geen halve of dubbele hoeken voor nodig hebt.....

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 29 mei 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb