De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Goniometrische vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 50840 
Dag Tom,

Inderdaad.
Oplossingen 4x2-2x-1=0 zijn x=1+Ö5 en x=1-Ö5
Deze oplossingen nu ingeven in het gegeven zou dus als proef op de som moeten gelden ter verificatie vazn de gelijkheid die gegeven is .
Is dat juist?
Groeten,
Rik

Rik Le
Ouder - vrijdag 18 mei 2007

Antwoord

Beste Rik,

Nu kloppen je oplossingen op deling door 4 na (iets van 2a in de noemer van de abc-formule vergeten?). Samen met de oplossing x = -1 ben je nu klaar, je zou de oplossingen nu ter controle in de vergelijking kunnen steken.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 18 mei 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb