De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Meetkunde- snijpunten met x-as en y-as

Hoi,
ik heb nog n vraag voor de test van mij voor morgen, dus kunt u me aub helpen. Ik weet niet hoe je de snijpunten van de x as en y as kan vinden als dit is gegeven:
f(x)= (-3x+2)/(x-2)
en hoe kan je de beeldverzameling vinden?..
Alvast erg bedankt en graag zo snel mogelijk antwoord

Nicola
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 9 mei 2007

Antwoord

Dag Nicolas,

Snijpunt met de x-as (dat zijn allemaal punten met y = 0): f(x) = 0 invullen
en dan de vergelijking oplossen.

Snijpunt met de y-as (dat zijn allemaal punten met x = 0): x = 0 invullen

Groet. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 9 mei 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3