De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Missing dollar

Ik weet dat het een klassieker is maar ik ben wel eens benieuwd naar jullie verklaring...

"3 men go into a motel. The man behind the desk said the room is $30. So each man paid $10 and went to the room. A while later the man behind the desk realized the room was only $25. So he sent the bellboy to the 3 guys' room with $5. on the way the bellboy couldn't figure out how to split $5 evenly between 3 men. So he gave each man a $1 and kept the other $2 for himself. This meant that the 3 men each paid $9 for the room, which is a total of $27, add the $2 that the bellboy kept = $29. Where is the other dollar?"

joke s
Student universiteit België - woensdag 30 oktober 2002

Antwoord

Bij de laatste regel staat $27 + $2 = $29, dat moet natuurlijk 'min' zijn! $27 - $2 = $25. Dus van de $27 hebben de gasten $25 voor de kamer betaald en $2 voor de bellboy.. dus wat is het probleem!?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 30 oktober 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3