De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

X uit cosinus berekenen

Hallo. ik moet x berekenen uit de vergelijking: 2cos (2x +30°) = 1 .
Maar zonder rekenmachine! Met rekenmachine had ik het meteen gevonden! Maar ik weet niet hoe je het moet doen zonder:s Het antwoord zou 135 graden moeten zijn. Bedankt bij voorbaat

Al
3de graad ASO - zondag 6 mei 2007

Antwoord

cos(2x+30°)=0,5 Û 2x+30°=60° + k·360° of 2x+30° = 300° + k·360°
En dan blijkt dat er veel meer oplossingen zijn. 135° is daar een van.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 6 mei 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb