De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een binomiaal kansexperiment met een dobbelsteen

Beste WisFaq!-beantwoorder,

Kunt u mij helpen met de volgende opgave?

Bereken de kans dat je bij dertig worpen met een dobbelsteen tussen de 18 en 22 keer minder dan drie ogen gooit.

Hoe kan deze opgave het beste worden uitgewerkt?
Wat is het eindantwoord?

Mvg,

RvdB

RvdB
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 26 april 2007

Antwoord

X = aantal keer dat je minder dan 3 ogen gooit.
N = 30 ; p = 2/6 ( 1 of 2 ogen)

P(18 X 22) = P(19X21) = P(X21) - P(X18)= ....



wl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 26 april 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3