De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking bepalen van een rechte die een cirkel snijdt

Hoi ik heb hier een vraagje.

De rechte a met a: x-y+m=0 snijdt de cirkel c(O,r) met vergelijking x2+y2=25 in A en B

Bereken m als je weet dat |AB|=Ö2

Kan er iemand mij hierbij helpen?

Bedankt.

Kevin
2de graad ASO - donderdag 19 april 2007

Antwoord

Beste Kevin,

Daar heb je substitutie voor nodig.

x-y+m=0 dus y=x+m
Vul dit in in x2+y2=25
dan krijg je een vierkantsvergelijking voor x
De parameter m zit daar nog in.
Bereken de twee oplossingen xA en xB
met de bijbehorende yA en yB
Bereken nu de afstand tussen A en B.
Zoek tenslotte de m waarvoor de uitkomst 2 is.

Groeten. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 19 april 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3