De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Krasloten

 Dit is een reactie op vraag 30808 
hallo,

ik begrijp de uitleg niet, zou u het op een andere manier kunnen uitleggen? want zoals ik het nu lees lukt het mij niet om de boven genoemde opgaven te maken, en wat bedoelt u met de stochastX(i)? ik hoop dat u mijn vraag zou kunnen benatwoorden, want ik zit namelijk een po te maken, en heb ook zo een opgaven?

groetjes,
sadhana

sadhan
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 14 april 2007

Antwoord

Sadhana,
Ik zal een poging wagen.De stochastX=toevalsvariabele X.Bij iedere klant (geval 1) kan X de waarde 3 aannemen of de waarde 0,beide met kans 1/2.Dus de gemiddelde uitkering per persoon is 3*1/2+0*1/2=1,5,zodat de gemiddelde uitkering voor 100 personen is 100*1,5=150.
Hopelijk zo duidelijk.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 15 april 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3