De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Goniometrische gelijkheid oplossen

 Dit is een reactie op vraag 50239 
dus als je vermenigvuldigt met cos2x krijg je:
2 sin2x + 4 cos2 x - 5 cos x = 0

en sin2x= 1- cos2x

dus: 2 (1 - cos2x) + 4 cos2 x - 5 cos x = 0
dan is: 2 - 2 cos2x + 4 cos2x - 5 cos x = 0
zodat: 2cos2x - 5 cos x + 2 = 0

dan zou ik doen: cos x = t
2t2-5t+2=0
dan de discriminant zoeken: b2-4ac= 52-4.2.2= 9
dan: (-b ±ÖD)/2a = 5±Ö9/4
dan is t1=2 en t2= 1/2

dan is cos x = 2 x bestaat niet
en cos x= 1/2 dan is x= p/3 = 60°

klopt dit?

Bosgae
3de graad ASO - zaterdag 14 april 2007

Antwoord

helemaal. groet. oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 14 april 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb