De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Goniometrische Vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 50237 
komt uit het wiksunde boek van basis tot limiet. en als oplossing in het boek staat:k2p;±2p/3+k2p;p/6+k2p;5p/6 +k2p

Steenh
3de graad ASO - vrijdag 13 april 2007

Antwoord

Ja sorry, je zoekt oplossingen van de vergelijking. Dan klopt het natuurlijk niet voor alle x.

Uit het feit dat alle oplossingen periode 2p hebben krijg je het vermoeden dat je een vergelijking met alleen sinx en cosx moet hebben
en dus dat je niet alleen de sin3x maar ook de sin2x en cos2x moet
wegwerken.

met sin2x = 2sinxcosx
sin3x = sinxcos2x+sin2xcosx
en cos2x = 2cos2x-1

krijg je een uitdrukking die je kunt ontbinden. En dat geeft alle oplossingen (overigens wel iets anders dan wat je meldt)

Lukt het zo? Groet. Oscar

os
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 13 april 2007
 Re: Re: Goniometrische Vergelijking 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb