De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functie van sin en tan

Klopt het als ik het volgende zeg:

Van de functie f:xsin x met als domein Df=[0,360°] is het bereik Bf=[-1,1]

En van de functie f:xtan x met als domein Df=[0,90°> is het bereik Bf<-,>

Als het niet klopt, kunt u mij dan uitleggen wat het wel moet zijn?

Eric D
Leerling mbo - zondag 27 oktober 2002

Antwoord

Je sinusverhaal klopt precies, maar bij de tangens is het bereik niet helemaal correct.
Als je je beperkt van 0° tot 90°, dan varieert de tangens van 0 tot ¥, zodat het bereik gelijk is [0,®.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 27 oktober 2002



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb