De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Verschillende waardes bij driehoek oplossen

 Dit is een reactie op vraag 49734 
Dat is ook heel goed mogelijk ja, maar dan zit ik er wel heel erg ver naast want m'n rekenmachine geef aan dat sing = 0.999

even toch snelle berekening:

7.223/sin 41° = 11/sin g
11.009 = 11/sin g

sin g = 0.999
g = 87.437°

Wouter
Leerling mbo - zondag 18 maart 2007

Antwoord

Voor sin g=0,999 zijn er dus ook twee hoeken die voldoen, die van 87° en de stompe hoek van 93°. Die 0,8 was slechts een voorbeeld, maar 't schijnt niet helemaal over te zijn gekomen... Anders gezegd: je rekenmachine geeft 87°, maar dan is 180°-87°=93° de gevraagde hoek, want hoe je 't ook wendt of keert de som van de hoeken in een driehoek is 180°.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 18 maart 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb