De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Driehoek berekenen met sinusregel

Hallo,

Ik zit met een heel groot vraagteken, ik ben bekend met de sinus- en cosinus regel maar ik kom er niet uit.

opdracht:
Als zijde b = 4 en zijde c = 7
en als hoek b = 37°

Dan had ik dit in gedachten

b/SIN b = c/SIN g
4/SIN 37° = 7/SIN g

Hier krijg ik dan uit dan SIN g = 1.05
Als ik dit vervolgens invoer in m'n rekenmachine SIN-1 1.05 dan krijg ik een error wat logisch is.

Kan iemand mij vertellen wat ik fout doe ?

Alvast bedankt

W. Ver
Leerling mbo - zondag 11 maart 2007

Antwoord

Dit is een voorbeeld van een onmogelijke driehoek! Probeer de driehoek maar 's te construeren! Ik ben bang dat dit niet gaat lukken... Of wel?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 11 maart 2007
 Re: Driehoek berekenen met sinusregel 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb