De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

De breedte van een gebouw berekenen

Hoi ik heb een vraagje.

Een landmeter bevindt zich aan de oever van een rivier en verplaatst zich van C naar D. Aan de overkant ziet hij een gebouw waarvan hij de breedte |AB| wil kennen. Hij maakt hiervoor de volgende opmetingen: |CD|= 100 m, hoek ADC=64°, hoek BDC=41°, hoek BCD=70° en hoek ACD=54°. Bereken de breedte van het gebouw.

Ik heb al heel veel keer geprobeerd maar ik kom steeds op 48.7 m maar we hebben als oplossing gekregen dat het 39.3 m moet zijn.

Kevin
2de graad ASO - zaterdag 10 maart 2007

Antwoord

Hallo Kevin

De oplossing is inderdaad 39.3 m
Je kent de hoeken CAD en CBD
In DACD kun je met de sinusregel |AC| berekenen (|AC|=101.8 m)
In DBCD kun je met de sinusregel |BC| berekenen (|BC|= 70.3 m)
In DABC kun je nu met de cosinusregel |AB| berekenen.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 11 maart 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb