|
|
\require{AMSmath}
Re: Re: Re: Bewijs met cosinusregel
Ik heb b2 en c2 vervangen. b2= z2+a2-2za*cosM1 (M is snijpunt van de zwaartelijn met de zijde van de driehoek.) c2= z2+a2-2za*cosM2 (cosM1 = -cosM2 want M1 en M2 zijn supplementair) b2+c2=2z2+2a2 2z2+2a2=2z2a+(a2/2) Maar dat klopt niet want er staat 2a2 en ik moet a2/2 hebben. Wat nu?
Kevin
2de graad ASO - woensdag 7 maart 2007
Antwoord
Kevin, Als je voor de beide delen van zijde a nu 1/2a neemt ,dan klopt het wel. En dat moet ook.De gelijkheid geldt voora,b en c de zijden van de driehoek.
kn
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 7 maart 2007
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|