De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Driehoeken oplossen

Hallo ik heb een vraagje.

In driehoek ABC is b=25cm, c=18cm en ÐA=34°
Bereken de straal van de omgeschreven cirkel van de driehoek.

Hoe moet je hieraan beginnen.
Alvast bedankt

Kevin
2de graad ASO - dinsdag 6 maart 2007

Antwoord

Kevin,
a/sina=b/sinb=c/sing=2R,met R=straal omcirkel.

kn
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 6 maart 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb