De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Vergelijking van een cirkel

Gegeven is de cirkel (x-5)2+y2=10. Hiervan moet het middelpunt berekend worden. Hoe ik ook probeer, het lukt met niet. Kunnen jullie helpen met het beantwoorden van de laatste huiswerkvraag?

Mo
Student universiteit - donderdag 24 oktober 2002

Antwoord

Als je jouw vergelijking vergelijkt met de algemene formule op vergelijking van een cirkel dan komt het dus neer op de 'kunst' de waarde van a en b te achterhalen in de formule (x-a)2+(y-b)2=r2

Voor (x-5)2+y2=10 geldt dan:
a=5, b=0 en r2=10

Het middelpunt is dus M(5,0) en als r2=10, dan is r=√10. Kijk nog maar eens goed..., dan snap je het wel!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 24 oktober 2002



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3