De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Goniometrische vergelijking

Voor welke x geldt; Cos x = ( tan x ) : 2 ?

Harm
Student hbo - vrijdag 2 maart 2007

Antwoord

Vermenigvuldig met 2 en je krijgt:
2cos(x)=tan(x)
Neem tan(x)=sin(x)/cos(x):
2cos(x)=sin(x)/cos(x)
Vermenigvuldig met cos(x):
2cos2(x)=sin(x)
2(1-sin2(x))=sin(x)
Haakjes wegwerken en op 0 herleiden:
2sin2x+sin(x)-2=0

Los op 2u2+u-2=0: u=(-1+Ö17)/40,780776 of u=(-1-Ö17)/4-1,28078
Dus sin(x)=(-1+Ö17)/40,780776
Nu de bijbehorende waarden van x nog even zoeken...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 2 maart 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb