|
|
\require{AMSmath}
Goniometrische vergelijking
Goede dag, De opdrachten: 2sin2x cos 2x en 2cos2x = sin x Bij de eerste doe ik: 2sin2x 1-2sin2x 4sin2x 1 sin2x (1/4) Ik denk nu dat ik sin x als p moet nemen, dus: p2 = (1/4) = p = 0,5 of p = -0,5 Maar dit is nu niet het antwoord dacht ik; klopt het tot zo ver en zoja hoe kan ik verder? Bij de 2de weet ik niet hoe je die handig kan omschrijven... Alvast bedankt!
Bert V
Student hbo - zondag 25 februari 2007
Antwoord
Bij de eerste vraag krijg je niet p=1/2 of p=-1/2, maar -1/2 p 1/2, ofwel -1/2 sin x 1/2. Daar moet je nu de goede x-en uit kunnen halen. Bij de tweede: gebruik dezelfde formule; 2-4sin2x=sin(x), ofwel 4sin2x+sin(x)-2=0. Nu sin(x)=p stellen en je hebt een kwadratische vergelijking.
kphart
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 25 februari 2007
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
twitter |
gastenboek |
wie is wie? |
colofon
©2001-2021 WisFaq - versie IIb
|