De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Analytische meetkunde

!ABCD is een vierkant met |AB| = 60. P is een punt van [CD] zodat |DP|=30. Q is een punt van [BC] zodat |BQ|=20
? d(A,PQ)
: tekening: P (30,60)
Q (60,-20)
A (0,0)
maar dan heb'k als rico -8/3 en dan zoek'k de vergelijking en dan heb ik y=-8/3x+140
en dan zoek ik d(A,PQ) en die komt dan heel raar uit,
ik denk dat ik da verkeerd oplos, zou iemand mij kunnen helpen? alvast bedankt!

ik
2de graad ASO - zondag 28 januari 2007

Antwoord

Je neemt A(0,0); B(60,0); C(60,60); D(0,60)

Dan is P(30,60) en Q(60,20) i.p.v. Q(60,-20)


Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 januari 2007



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3