De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Cyclometrische functies

hoe toon ik aan dat sin(Bgtanx)= x/(WORTEL]1+x2)

moesek
3de graad ASO - zondag 28 januari 2007

Antwoord

Als je arctan(x) = y stelt, dan heb je direct tan(y) = x
Gebruik vervolgens de formule tan2(y) + 1 = 1/cos2(y) = x2 + 1 zodat cos(y) = 1/Ö(1+x2).
Er staat in de gevraagde formule dus in feite sin(y) = tan(y)/(1/cos(y) en dat klopt toch!?

MBL

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 28 januari 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb