De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Hoeken berekenen

Hoi,

Ik heb een vraagje over hoe je deze vraag berekent, zelf ben ik er al mee bezig geweest maar krijg steeds rare antwoorden eruit?

Bepaal hoek a waarvoor geldt tan a=3,4621 en B waarvoor geldt cos B= 2,5209

Ps: uit beide horen er 2 antwoorden uit te komen?

bvd..

groetjes leonie

leonie
Student hbo - zondag 7 januari 2007

Antwoord

Je rekenmachine geeft (in graden):
tan a=3,4621
a74°

a254° voldoet ook...

In het algemeen:
tan a=3,4621
a74° + k·180° met kÎ

cos b=2,5209 is echter niet mogelijk omdat de -1cosinus1.

Zie ook Wat is de sinusfunctie? en Wat is een radiaal?.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 7 januari 2007



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  twitter |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2021 WisFaq - versie IIb